18 Mart 2011 Cuma

Bir Duacı

Sizin için dua eden birileri var mı? Eğer varsa bilin ki kalpten seviliyorsunuzdur. Kimseye zorla dua ettiremezsiniz. Dua, öylesine kalıplaşmış sözlerden oluşmaz. Ta en derinlerden gelir ve öyle bir gelir ki tüm evreni sarsar. Gözünüzün şahit olmadığı, olamayacağı büyük bir enerjidir. Olağanüstü bir inançtır, tüm benliğinizle inandığınız. Mükemmel bir dilektir, reddedilmeyen. Çok ama çok istemektir, gücünüzü nice nice aşan. Sizin kendi dirayetinizle elde edemeyeceğiniz, çabalarınızın sonuçsuz kaldığı, geriye tutunmak için kalan tek daldır. Ve eğer birisi bunu sizin için diliyorsa, dünyadaki en değerli şeydir. Bütün fanilik yok olup gitse de yanınızda baki kalacak bir tek odur.

Dua, sürekli elde ettiğimiz birşeyin yerine gelecek sıradan bir metaryel gibi her gün bıkmadan istediğimiz sonsuz istekler değildir. Tarifsiz bir mutluluk, derinden bir acı yaptırabilir sadece bunu. Tüm hücrelerinizle hissettiğiniz, beyninizi yakıp kavuran, size günleri,ayları unutturan, sevinçten sizi çıldırtan bir güçle kana kana susadığınız dilektir o. Elle tutamazsınız, garantisini veremezsiniz, emin olup şüpheye düşersiniz ta ki gerçekleşene kadar. O zaman anlarsınız doğru şekilde dua ettiğinizi. O zaman hissedersiniz bunu size veren o büyük gücü. Fark edersiniz yanlız olmadığınızı. Birisi sizin için gerçekten dua ediyorsa çok sevmiştir sizi. Ona öyle bir sevgi vermişsinizdir ki, sizin için en büyük şeyi yapmıştır. Gerçek sevgiye karşılık gerçek bir dua. Annenin evladına verebileceği denklikte saf ve samimi, çıkarsız ve hesapsız. O yüzden eller kirletemesin diye tutulmaz, gözler nazar etmesin diye görülmez, akıl hapsetmesin diye özgürdür o. İnsanlar paha biçip küçültmesinler diye maddi değil manevidir. Bilgi, nasıl kullanılmadığı müddetçe faydasızsa, dua da inanılmadığı sürece işlevsizdir. Yok olmaz asla ama anlam da ifade etmez inanmayan için. Ziyan olu değeri bilinmeden.

Gerçek şu ki, inanılsa da inanılmasa da, adı farklı farklı da olsa bir ihtiyaçtır dua. İnsan olmanın bir gereği, zayıflığımızı kabul ettiğimiz için ne kadar yüce olduğumuzun bir göstergesidir. Kimliğimizin bir kabulü, teslimiyetin son noktasıdır. Bu yüzden, dua ettirebilmek bir kişiye, kelimelere sığmaz bir mutluluktur. Sonsuzlukta yankılanacak o sözcükler, sizin en büyük yandaşınız, alınan değil de verilen bir sevginin en güzel göstergesi olacaktır.

Hiç yorum yok: